Jak oryginalnie podać deser? proponuję zrobić czekoladowe miseczki :)
Na 4 miseczki będziemy potrzebowali:
- 2 tabliczki czekolady białej lub ciemnej
- 4 balony
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej w dość szerokiej misce. Balony, najlepiej żeby były małe dmuchamy, wiążemy szyjki i dobrze myjemy wodą z płynem. Rozkładamy na stole matę silikonową lub papier do pieczenia. Łyżką robimy na nim kleks z czekolady. Spód balona maczamy w czekoladzie i ustawiamy na kleksie. Tak samo robimy z pozostałymi balonami.
Pozostawiamy do zastygnięcia. Gdy już czekolada jest twarda delikatnie przecinamy balon i bardzo powoli spuszczamy z niego powietrze.
Otrzymane miseczki wypełniamy ulubionym deserem. U nas były to owoce i orzechy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz