sobota, 12 listopada 2016
Pasta do kanapek z jajek i szynki
Znudzeni kanapkami z wędliną albo serem? :) Dziś pomysł na małą odmianę, a mianowicie pastę do kanapek z jakiem i szynką. Robi się ją bardzo szybko, a smakuje wyśmienicie.
Składniki:
- 200 gram szynki w cienkich plasterkach
- 3 jajka
- cienki szczypiorek
- sól, pieprz do smaku
- 2 czubate łyżki majonezu
Przygotowanie:
Szynkę pokrój w naprawdę drobną kosteczkę, na końcu jeszcze przesiekaj nożem (można też zblendować). Ugotowane na twardo jajka zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj do szynki. Dodaj też posiekany szczypiorek w takiej ilości jak lubisz (może być w ostateczności szczypiorek suszony). Dodaj majonez, wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.
Pasta powinna być gęsta, więc majonezu dodawać najlepiej stopniowo.
Robię tą pastę czasem jak zostaną mi białka albo żółtka z innych potraw. Wtedy zawijam je w folię spożywczą, dobrze zawiązuję i gotuję jak zwykłe jajko. Bez obawy, że folia się rozpuści :)
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz