środa, 24 lutego 2016

Makaron z sosem szpinakowym i kurczakiem


Dziś propozycja na zdrowy, pyszny, ale niezbyt apetycznie wyglądający obiadek :) 

Sos szpinakowy z kurczakiem...


Na 2 porcje będziemy potrzebowali:

- 1 opakowanie mrożonego szpinaku 
- 500 gram mięsa drobiowego (może być filet, ale ja osobiście nie lubię, bo jest suchy, więc u mnie mięso z udźców, bez skóry)
- Chili do smaku - może być mielone suszone, siekane świeże, a u mnie akurat w nitkach
- sól, pieprz do smaku
- 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub śmietany 
- makaron w dowolnym kształcie, u mnie był pełnoziarnisty
- tłuszcz do smażenia
- obowiązkowo czosnek! 2 ząbki. Nie od dziś wiadomo, że szpinak i czosnek to małżeństwo idealne :)

Wykonanie jest banalnie proste i szybkie...

Mięso kroimy na małe kawałki (około 1x1 cm), podsmażamy, dodajemy zamrożony szpinak i co jakiś czas mieszając podsmażamy do rozmrożenia się szpinaku. Doprawiamy czosnkiem, solą, pieprzem i chili. Po wyłączeniu grzania dodajemy jogurt/śmietanę i wcinamy z ogromnym smakiem :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz