środa, 24 lutego 2016
Makaron z sosem szpinakowym i kurczakiem
Dziś propozycja na zdrowy, pyszny, ale niezbyt apetycznie wyglądający obiadek :)
Sos szpinakowy z kurczakiem...
Na 2 porcje będziemy potrzebowali:
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 500 gram mięsa drobiowego (może być filet, ale ja osobiście nie lubię, bo jest suchy, więc u mnie mięso z udźców, bez skóry)
- Chili do smaku - może być mielone suszone, siekane świeże, a u mnie akurat w nitkach
- sól, pieprz do smaku
- 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub śmietany
- makaron w dowolnym kształcie, u mnie był pełnoziarnisty
- tłuszcz do smażenia
- obowiązkowo czosnek! 2 ząbki. Nie od dziś wiadomo, że szpinak i czosnek to małżeństwo idealne :)
Wykonanie jest banalnie proste i szybkie...
Mięso kroimy na małe kawałki (około 1x1 cm), podsmażamy, dodajemy zamrożony szpinak i co jakiś czas mieszając podsmażamy do rozmrożenia się szpinaku. Doprawiamy czosnkiem, solą, pieprzem i chili. Po wyłączeniu grzania dodajemy jogurt/śmietanę i wcinamy z ogromnym smakiem :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz