wtorek, 5 kwietnia 2016
Płatki ryżowe na mleku z owocami
Nie wiem z czym Wam się kojarzy przedszkole z lat 80-tych, ale mnie, poza niemiłymi paniami, również z deserem z płatków ryżowych na mleku z dodatkiem owoców lub syropu.
Naszło mnie dziś na wersję zmodyfikowaną, z bananami i kiwi - niedoścignionymi marzeniami dzieci czasów minionych :)
Na 1 porcję będziemy potrzebowali:
- 1 szklanka mleka
- 4 łyżki płatków ryżowych
- 4 łyżeczki cukru, lub słodzik, xylitol czy inna substancja słodząca jakiej używacie
- 1 mały banan
- 1 małe kiwi
- szczypta cynamonu.
Mleko zagotowujemy, słodzimy i wsypujemy do niego płatki. Gotujemy przez ok 3-5 minut (lub zgodnie z czasem na opakowaniu). Podajemy z pokrojonymi owocami, oprószone cynamonem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz