wtorek, 26 kwietnia 2016
Rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną
Goście w drodze a my nie mamy nic do kawy? Proponuję szybkie rurki z bitą śmietaną.
Do ich wykonania będziemy potrzebowali:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 200 ml. śmietanki kremówki (30-36%)
- 2 łyżki cukru
- rozmącone jajko do posmarowania rurek
- gruby cukier do posypania
- foremki na rurki
Ciasto francuskie pokroić w paski o szerokości ok. 1-1,5 cm (po dłuższym boku). Owinąć foremki "na zakładkę", ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i posypać obficie grubym cukrem. Piec ok. 15 minut w 180 stopniach. Przestudzone rurki zdjąć z foremek, napełnić ubitą śmietaną wraz z cukrem. Napełnienie ułatwi nam rękaw cukierniczy. Jak go wykonać dowiecie się z innego mojego postu: RĘKAW CUKIERNICZY
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz