czwartek, 3 marca 2016

Roladki drobiowe z pieczarkami i serem


Dziś przepis na roladki drobiowe z serem i pieczarkami, czyli takie urozmaicenie dla tych, którzy są na diecie i są już znudzeni zwykłą piersią z kurczaka.


Na 2 roladki będziemy potrzebowali:


- 2 pojedyncze piersi z kurczaka
- 100 gram pieczarek
- 100 gram sera żółtego
- 1 mała cebulka
- 1 łyżeczka musztardy
- sól i pieprz do smaku
- tłuszcz do smażenia 
- wykałaczki

Piersi z kurczaka rozbić na dość cienko, zrobić to bardzo delikatnie, bo łatwo jest mięso przerwać, a wtedy już roladkę z niego będzie trudno zrobić. Cebulkę i pieczarki pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć. Wystudzone połączyć ze startym serem, lub jeśli ser mamy w plastrach to drobno go pokroić.

Rozbite mięso oprószyć solą i pieprzem z obu stron, rozłożyć na płasko i jedną część posmarować musztardą, a na nią wyłożyć farsz pieczarkowo - serowy







Lekko zawinąć dłuższe brzegi do środka, tak by zamknąć farsz w środku, a następnie od krótszego zacząć zwijać roladkę, spiąć wykałaczkami. Usmażyć roladki na odrobinie tłuszczu.


Podsmażone roladki przełożyć do garnka, dotować ok. 15 minut. Przyprawić sos według uznania. Przed podaniem wyjąć wykałaczki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz