piątek, 4 marca 2016
Bułka kajzerka z pieczarkami
Pamiętacie z lat 90-tych taki fast food jak podłużna bułka z małą dziurka a w niej pieczarki, których zawsze tam było za mało? :) Dziś sobie przypomniałam ten smak, tylko pieczarek o wiele więcej i zrobione w naszej pospolitej kajzerce :)
Wyśmienicie smakuje z ketchupem i ziołami :)
Na 2 bułki będziemy potrzebowali:
- 2 bułki kajzerki
- 20 dkg pieczarek
- 10 dkg sera żółtego
- 1 mała cebulka
- sól, pieprz, zioła według uznania
- tłuszcz do smażenia
Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na tłuszczu. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, bądź drobno pokroić i dodać do zeszklonej cebulki. Smażyć do momentu odparowania całej wody z pieczarek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Z bułek odciąć wierzchy, delikatnie usunąć miąższ z dolnej części i tak powstałe "miseczki" z bułek wypełnić farszem pieczarkowym. Posypać startym serem, ulubionymi ziołami i zapiekać w piekarniku, bądź na patelni do czasu rozpuszczenia się sera.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
mniam! Fajna i szybka przekąska :)
OdpowiedzUsuńI w miarę niskokaloryczna :) A moje zostały dodatkowo zrobione na patelni :)
OdpowiedzUsuń