niedziela, 20 marca 2016
Muffinki czekoladowe z Nutellą
Szybkie i smaczne muffinki z rozpływającą się Nutellą w środku :)
Składniki na około 17 sztuk:
- 3 szklanki mąki tortowej, typ 450
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka cukru
- 3 łyżki kakao
- 300 ml. maślanki naturalnej
- 1/2 szklanki oleju
- 2 jajka
- 1 średni słoik Nutelli
Zmieszać suche i mokre składniki w osobnych miskach, po wymieszaniu dodać suche do mokrych i wyrobić na jednolite ciasto.
Na dno każdej foremki na muffinki lub papilotki nałożyć po 1 niepełnej łyżce ciasta, na nie położyć po 1 łyżeczce Nutelli.
Na Nutellę znów położyć po 1 łyżce ciasta.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 20-25 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz